Mat
Frukost, lunch och mellanmål är dagens viktigaste mål
Maten är en oerhört viktig del i Mosebackes förskolors kultur. Vi lägger mycket tid och engagemang på att måltiden skall vara en trevlig upplevelse för alla. En detalj i det är vi alltid lagar specialmat till alla våra fester, vilket gör köket till en viktig kugge i vår verksamhet.
Det är av de anledningarna som Lena och Cesar i vårt kök lägger stort engagemang i vår mat. De och vi vill ha ekologisk, varierad och näringsrik mat. Eftersom alla i huset - barn, pedagoger och föräldrar - har åsikter om vad det är, resulterar det i ett gemensamt inflytande som praktiskt omsätts i att pedagoger och föräldrar kan vara med och bestämma vad som skall serveras. Det är väldigt uppskattat.
Vi äter frukost vid 9 och lunch vid 13:30. Alla barn, även ettåringarna, sitter själva vid eget bord när de äter. De äldsta barnen har buffé. Vi har en kokerska på heltid och vi strävar efter att ha en medveten kost som inbegriper hemlagad mat med ekologiska produkter.